(ВІДЕО) Прикордонники затримали закарпатців, які планували переправити до Румунії чотирьох чоловіків

НАЗАД
11 серпня 2023 16:40

Двох переправників осіб через кордон з чотирма «клієнтами», затримали на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону.

У ході реалізації наявної інформації про можливу протиправну діяльність, співробітники оперативно-розшукового підрозділу 27 прикордонного загону спільно з прикордонним нарядом від відділу «Дякове» зупинили в селі Нове Клинове Берегівського району «Мерседес Віто» під керуванням 23 річного закарпатця.

У салоні транспортного засобу, окрім водія, перебували ще п’ятеро чоловіків призовного віку: двоє жителів Дніпропетровщини, один житель Полтавщини, один житель Кіровоградщини та ще один закарпатець.

Під час опитування закарпатці спробували втекти з місця затримання, проте, за допомогою безпілотника, утікачів швидко виявили та доставили у прикордонний підрозділ.

Як з’ясували прикордонники, обидва закарпатці мали намір переправити до Румунії чотирьох своїх «підопічних». За попередньою домовленістю, переправники за грошову винагороду у розмірі 4 тисяч доларів з кожного, мали підвезти «клієнтів» до кордону, а далі допомогти їм незаконно перетнути українсько-румунський кордон.

На правопорушників склали протоколи про вчинені ними адмінправопорушення, передбаченого ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону» та ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Щодо виявлення у діях закарпатців ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», прикордонники направили повідомлення до Берегівського районного відділу Нацполіції.

В діях закарпатців наявні ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», наразі винуватцям оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, у разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Транспортний засіб, яким здійснювалося підвезення осіб вилучено та поміщено на штрафмайданчик Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси