(ВІДЕО) Прикордонники вшановують пам’ять загиблих побратимів, які улітку 2014-го не повернулися з «Довжанського»

НАЗАД
06 серпня 2021 12:07

7 років тому відбулися одні з найтрагічніших подій в історії Держприкордонслужби України. 6-7 серпня 2014 року прикордонники втратили 11 побратимів.

Прикордонники з побратимами зі Збройних сил України, які боронили кордон в районі пункту пропуску «Довжанський», фактично опинилися в оточенні. З одного боку українських захисників обстрілювали підрозділи країни-агресора, з іншого – підтримувані росіянами бойовики. Вдень та вночі на позиції прикордонників «прилітали» кулі, постріли із гранатометів, мінометів, важкої артилерії та «градів». Більшість обстрілів здійснювалася із території Росії.

22 нескінченні дні угруповання «Кордон» тримало оборону біля «Довжанського». Коли бійці опинилися в оточенні та стали фактично мішенями для артилерії країни-агресора, прикордонники разом з військовослужбовцями ЗС України пішли на прорив до головних сил. З оточення захисники «Довжанського» виходили з боями довгих три дні. Рівно 7 років, 6 серпня 2014 року, в цих боях загинули 3 прикордонників.

Під час обстрілу колони, яка виходила з «Довжанського», була розбита вщент машина, в якій знаходився сержант Кислицький Олег Володимирович. У певних джерелах місцем його загибелі зазначається Довжанське. Тривалий час він вважався зниклим безвісти. Похований 21 жовтня 2015 року в рідному селі на Одещині.

Старший прапорщик Діхтієвський Віктор Миколайович теж загинув під час обстрілу бойовиками колони, яка виходила з «Довжанського котла». Його наздогнали кілька осколків. Було надано медичну допомогу, помер на руках товаришів. Вдома лишилася донька.

Курсант навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби Птіцин Віталій Ігорович загинув від «градів» терористів, які розстріляли українську колону за 3 км на південний-захід від села Єсаулівка Антрацитівського району.

Прикордонники Олег Кислицький, Віктор Діхтієвський та Віталій Птіцин мужньо та самовіддано, до останнього подиху боронили рідну землю. Вічна пам'ять загиблим героям-прикордонникам, що залишаться навіки у наших серцях!

В органах Держприкордонслужби, меморіальних комплексах, на могилах та ритуальних майданчиках пам'ять героїв вшанували родичі, побратими, небайдужі українці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси