(ВІДЕО) Прикордонники на півночі продовжують надійно боронити державний кордон

НАЗАД
10 червня 2024 11:20

На землі, воді, у повітрі – прикордонники 24/7 охороняють державний кордон.

Бережуть захисники спокій рідної держави використовуючи різні найменування, типи та модифікації транспортних засобів включаючи броньовані. Застосовують катери морської охорони та безпілотні літальні комплекси. Широко в службі використовують засоби інженерної розвідки та озброєння. Відповідає покладеним завданням озброєння й екіпіровка, що використовується військовослужбовцями. Державна прикордонна служба України впроваджує використання сучасних видів озброєння та техніки, має підготований та мотивований персонал, який забезпечує надійний захист кордону. Незамінними  помічниками прикордонників залишаються й службові собаки.

Особливістю північного кордону є його проходження. Тут є, як сухопутні, так і річкові ділянки. Кордон простягається лісами, полями, болотами та ріками. Окремою особливістю півночі є проходження кордону по зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Саме цей напрям широко використовували ворожі війська намагаючись на початку великої війни прорватись на Київ, розуміючи важливість та особливості ведення воєнних дій в зоні ЧАЕС.

Держрубіж по повітряному простору прикордонники бережуть за допомогою приладів візуального та радіолокаційного спостереження. В кожному підрозділі щодобово чергують вогневі мобільні групи в постійній готовності до дій. Зброя почищена й заряджена, персонал підготовлений та готовий діяти в будь-яку хвилину.

Окремо кордон контролюється засобами цілодобового нагляду, який забезпечують камери віддаленого відеоспостереження. Тут функціонує сучасна й надійна система повітряного моніторингу, яка дозволяє здійснювати дистанційний контроль за всією протяжністю держрубежу. Під час патрулювання річкових та озерних ділянок прикордонники активно використовують катери. Ведуть спостереження за водною поверхнею та прилеглою місцевістю, аби не допустити можливого незаконного перетинання кордону з боку білорусі.

Державна прикордонна служба України продовжує ефективно захищати український кордон на півночі та впевнено нищити ворога в зоні активних бойових дій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси