(ВІДЕО) Прикордонники-кінологи завершили спеціалізоване навчання в Цивільній гвардії Королівства Іспанії

НАЗАД
17 липня 2023 11:41

Фахівці-кінологи Державної прикордонної служби України завершили кінологічний курс, що проходив на базі Кінологічного центру Цивільної гвардії Королівства Іспанія.

Шестеро прикордонників-кінологів протягом п’яти  місяців переймали  кінологічний досвід європейських колег з виявлення вибухівки, зброї та боєприпасів.

Спеціалізований курс інструкторів кінологічних команд провели ОБСЄ та Цивільна гвардія Королівства Іспанія, мета якого полягала в тому, щоб навчити українських кінологів боротися з незаконним обігом зброї, особливо стрілецької зброї та легкого озброєння.

Даний курс є важливим кроком у розвитку кінологічного потенціалу Держприкордонслужби, адже в умовах російської військової агресії проти України ризики незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин значно загострилися та можуть загрожувати європейській безпеці, тож протидія незаконному обігу потребує цілісного підходу та спільних дій.

По завершенні навчання прикордонники отримали сертифікати, що засвідчують їхню кваліфікацію як інструкторів кінологічних команд.

Навчання українські кінологи пройшли разом з чотирилапими напарниками, яких отримали у Кінологічному центрі  Цивільної гвардії Королівства Іспанія і вже разом з ними днями повернуться в Україну.

Зазначимо, що ініціатива є частиною позабюджетного проєкту ОБСЄ «На підтримку зміцнення спроможностей української влади у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх його аспектах», що фінансується Європейським Союзом, урядами Франції, Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Словаччини, а також за підтримки Литви та Польщі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси