(ВІДЕО) Прикордонники фіксують збільшення спроб незаконного вивезення дітей за кордон

НАЗАД
05 липня 2019 15:14

Останнім часом прикордонники фіксують зростання кількості спроб незаконного вивозу дітей за кордон за допомогою неправомірно виданих нотаріально завірених дозволів.

Досить часто батько чи мати дитини, перебуваючи за межами України, не маючи можливості, чи бажання приїхати до України та належним чином нотаріально оформити згоду на виїзд дитини за кордон, з допомогою недобросовісних осіб оформлюють фіктивні документи і таким чином намагаються вивезти своїх дітей до інших країн.

Але такі наміри прикордонники викривають і під час перетину кордону відмовляють у виїзді за кордон та повідомляють відповідні компетентні правоохоронні органи.

Так, останні такі випадки, коли прикордонники запобігли незаконному вивозу дітей до країн Європи сталися учора в пункті пропуску «Тиса».

В пункт пропуску, на виїзд з України, прибула 66-річна жителька Київщини, яка разом з шестирічним хлопчиком мала намір потрапити до Італії. На контроль, разом з паспортами, жінка пред’явила заяву від батьків про згоду на вивіз дитини за кордон, начебто засвідчену у консульстві України в Мілані. Проте, у ході додаткового вивчення документів, прикордонники Чопського загону встановили, що заяву підроблено. Про це свідчили певні ознаки: відмінність зображення герба від офіційного, невідповідність підпису консульського агента тощо.

Незабаром у тому ж пункті пропуску охоронці кордону виявили ще один підроблений документ. Цього разу на виїзд з України, разом з тринадцятирічною дівчинкою, прямував 37-річний житель Буковини. Під час перевірки наданих на контроль документів прикордонники встановили, що заяву матері на виїзд дитини було отримано незаконним шляхом. Документ містив підроблену печатку Генерального консульства України в Мілані та навіть орфографічні помилки.

За обома фактами охоронці кордону надіслали до Національної поліції повідомлення про виявлення ознак злочинів, передбачених ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Неповнолітнім громадянам України було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону.

Тож, для тих, хто планує виїзд за кордон з дітьми, аби подорож була приємною, радимо з відповідальністю ставитися до оформлення усіх передбачених документів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси