(ВІДЕО) Прикордонник Владислав Шатіло виборов «срібло» на Чемпіонаті світу Para Race Spartan Trifecta World Championship

НАЗАД
07 листопада 2023 19:02

Прикордонник Владислав Шатіло, який під час бойових дій на сході України втратив частину ноги і тепер пересувається на протезі – виборов «срібло» на змаганнях Чемпіонату світу Para Race Spartan Trifecta World Championship.

Змагання з категорії «гонки з перешкодами» проходили з 3 по 5 листопада у Греції. В основному це трейлові дистанції – біг від 5 до 50 кілометрів.

Для Владислава змагання такого типу нові. «Вони не мають нічого спільного з тим, з чим ми займаємося в залі та брали участь раніше».

Щодо місцевості, де відбувалися перегони – це поле, гори, рощі, болота. Покриття так само: грязюка, каміння, пісок, очерет і всілякі зарості.

«Це був абсолютно новий досвід, – каже Владислав, – емоції змішані, з однієї сторони я задоволений собою, що я це зробив, бо, чесно кажучи, на другий та третій день мені це вже здавалося не реальним, враховуючи мій фізичний стан та стан моєї культі».

«Зараз пересуваюся на милицях, бо через рани не можу вдягнути протез. Так, це було дуже складне випробування, але якщо я вже приїхав змагатися, то зійти з гонки морально не міг собі дозволити», - каже спортсмен.

Загалом Владислав Шатіло подолав понад 48 кілометрів по пересіченій місцевості з великими перепадами висот за 6 годин 56 хвилин.

У війську Владислав з 18 років. А у 2019 отримав травму ноги. Далі була реабілітація та звільнення з військової служби. Проте Владислав не зневірився, почав займатися фізичним удосконаленням.

24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення росіян, чоловік знову узяв зброю до рук, та нарівні з військовослужбовцями Чернігівського прикордонного загону боронив рідну землю, проходив тяжкі випробування разом зі здоровими людьми.

Його побратими кажуть, Владислав – приклад для сучасної молоді, він показує, що навіть важкі поранення не привід зупинятися й падати духом.

Владислав Шатіло і зараз проходить службу в Держприкордонслужбі, нарівні із побратимами, а у вільний від служби час тренується щоб перемагати.

Нещодавно, 15 жовтня 2023 року, Владислав Шатіло у складі збірної України встановив світовий рекорд зі стронгмену під час міжнародного спортивного фестивалю Арнольда Шварценеггера Arnold Classic Europe. Тоді боєць разом з побратимами протягнули канатом в упорі сидячи чотири вантажівки загальною масою 35 тонн на 20 метрів за 30,6 секунди.

Вітаємо Владислава із черговою перемогою і рівняємося на нього та його силу волі!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси