(ВІДЕО) Прикордонник Сергій під шквальним вогнем ворога вивів свій підрозділ з оточення

НАЗАД
29 листопада 2023 13:11

Житель Сумщини Сергій, як і більшість українців, прокинувся 24 лютого від вранішнього телефонного дзвінка, з якого дізнався, що почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Колишній військовий, який проходив строкову службу у «Десні», а згодом три роки служив за контрактом у Сумському прикордонному загоні, не вагаючись, одразу зібрав необхідні речі та вирушив до територіального центру комплектування. Звідти його призвали до рідного підрозділу в лави ДПСУ.

Сергій згадує, що того «чорного» для всієї країни ранку поцілував своїх двох маленьких донечок, які ще спали, обійняв дружину і сказав їй, що обов’язково повернеться, аби втілити в життя цивільні плани, про які мріяли ще 23 лютого. Але вчинити інакше він не міг. Бо переконаний: кожен чоловік має захищати від ворога свою родину і країну.

Прикордонний підрозділ, в якому наразі проходить службу Сергій, брав безпосередню участь у звільненні території Харківської області, у бойових діях на Луганщині, а зараз виконує завдання у захисті й обороні державного кордону на Сумщині.

Прикордонник розповів, що у липні 2023 року, під час активних штурмових дій на території Луганської області, очолюваний старшим сержантом резервний підрозділ, прибув на посилення іншим бійцям, які стримували ворожий наступ.

«Тривав запеклий бій. Завдяки нашій злагодженості, зокрема навченості, підготовці та вмінню бійців, ми не лише вміло відбивали атаки ворога, а й «піджарили» агресорів та не допустили оточення прикордонників. Спільно з іншими військовими складових Сил оборони було організовано прикриття евакуації поранених та відходу на запасні позиції для поповнення ресурсів, - розповідає прикордонник. – В подальшому ми брали участь в бойових зіткненнях з противником, де застосовувалися як в резерві, так і на постійних основних позиціях, і нищили окупанта».

Сергій акцентував, що після повернення з гарячої точки бойових дій, кожен військовослужбовець проходив співбесіду, за результатами якої бійці показали високий морально-психологічний стан. Усі вони, без винятку, готові й надалі виконувати завдання за призначенням, боронити й захищати державний суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.

«У нас є чітко поставлене завдання – знищувати противника і захищати свою рідну землю. Тож настрої в нас бойові. Ми всі знаємо, що перемога буде обов’язково за нами, бо Україна – це наша земля, нам її боронити і звільняти. Недаремно говорять: хто з мечем прийшов, той від нього і поляже. А ми відбудовуватимемо свою державу і будемо ростити своїх дітей у вільній країні. Ми у це віримо і до цього прагнемо!», - певен військовослужбовець Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси