(ВІДЕО) Прикордонник на псевдо «Жнець» був провідником на Вовчанському напрямку, від нього залежали якість та своєчасність виконання завдань «на нулі»

НАЗАД
31 серпня 2024 11:28

Мар’ян на псевдо «Жнець» – прикордонник комендатури швидкого реагування «Шквал» Львівського загону.

Мар’ян родом зі Львова. До служби займався столярством.

«Працював з деревиною, виготовляв вікна, двері, сходи. Багато виробів наших по всьому Львову стоять», - каже прикордонник.

На службу прийшов добровільно у 2022 році. На Харківщині була вже його третя ротація в зону бойових дій. Під час першої ротації був під Бахмутом, у другій – виконував завдання на Краматорському напрямку.

«Позивний дали хлопці – як у фільмі про американського снайпера, його називали «Reaper», а українською - «Жнець»», - каже боєць.

Під час ротації на Харківщині «Жнець» був провідником. Він заводив на позиції наших бійців, забирав з позицій, доставляв запасні батареї, радіостанції, тепловізори, воду, їжу тощо. Доводилося виводити поранених, виносити загиблих.

Каже, що хлопці завжди дякували йому за його роботу.

«Раніше провідниками були військовослужбовці ЗСУ, вони нас водили на позиції, а потім дехто з них загинув, дехто дістав поранення. Залишилася одна людина, але це дуже мало, коли тобі за одну ніч потрібно завести 2-3 групи. Тоді я також попросився. Кажу – я теж буду водити», - розповідає «Жнець».

«Бувало таке, що за день на наші позиції окупанти робили пів сотні скидів», - каже боєць.

Прикордонник одружений, має сина, якому 7 років.

Про бої на Вовчанському напрямку, завдання, які виконував «Жнець», та про кумедні історії, детальніше у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси