(ВІДЕО) Прикордонник Іван Кишенко – Герой України

НАЗАД
01 вересня 2023 08:58

У липні цього року бійці «Сталевого кордону» спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України відважно стримували наступ окупаційних військ в районі населеного пункту Чернещина Ізюмського району.

Під час відбиття одного зі штурмів, під інтенсивними обстрілами солдат Іван Кишенко зайняв вогневу позицію та вступив у бій з противником. За дві години ворожа група відступила, та артилерія працювати не припинила.

Прикордонник з позивним «Шпак», окрім утримання позиції, за яку відповідав, здійснював евакуацію загиблих, поранених побратимів з поля бою, надавав невідкладну медичну допомогу. Коли ситуація стала критичною, боєць «Сталевого кордону», в цілях збереження життя побратимів, виступив самотужки на оборону позиції й, відволікаючи на себе увагу загарбників, відкрив вогонь на ураження. Після 6 жахливих годин тяжкого бою, витративши бойовий та резервний комплект боєприпасів, кулеметник повернувся до місця зосередження наших бійців знесиленим, пораненим, та, головне – живим. Жартує: «Повернувся з того світу – ворога мочити!» Йому одразу було надано медичну допомогу та евакуйовано до медзакладу м. Ізюм. Сміливий вчинок солдата Кишенка дозволив побратимам вчасно відійти на запасні позиції. Після лікування й реабілітації, «Шпак» наразі знову в прикордонному строю та готовий далі брати участь у контрнаступальній операції.

Воїну присвоєно Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси