(ВІДЕО) Представники Національної академії Держприкордонслужби взяли участь у міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал»

НАЗАД
04 червня 2024 09:16

Науковці та представники видавництва Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького успішно пройшли відбір та взяли участь у XII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал».

Мистецький захід вже традиційно проводили на базі Національного культурно-мистецького та музейного комплексу Мистецький арсенал у Києві. Цьогоріч у фестивалі взяли участь 100 українських видавництв. Фестиваль складався із програмної частини та книжкового ярмарку.

Видавництва та книгарні представили книжки у секціях «Арткнига», «Художня книга», «Нон-фікшн», «Книжки англійською мовою», «Мальописи». Фокус-тема та основна метафора цьогорічного «Книжкового Арсеналу» – «Життя на межі».

Книжкову серію «Шлях до Перемоги 2022–2023», підготовлену у Національній академії Держприкордонслужби, презентували під час літературно-просвітницької події «Вшановуємо героїв у книгах...» та представили на «Вітрині новинок». До серії увійшли видання Артбук «Кордон незламності: війна через об’єктив», літописи «Кордон мужності та героїзму» та «Кордон національної стійкості».

Упродовж усього фестивалю на інформаційних екранах «Книжкового Арсеналу» транслювався проморолик про науково-просвітницькі досягнення військово-патріотичного спрямування Національної академії Держприкордонслужби. На презентації видань прикордонного вишу був присутній почесний гість – генерал-майор Валерій Суботін, батько полеглого Героя-прикордонника, випускника Національної академії Держприкордонслужби, кавалера ордена «За мужність» III ступеня (посмертно), капітана юстиції Андрія Суботіна.

Почесний гість поділився з присутніми досвідом підготовки книги про українських прикордонників «Кривава межа», консультантом видання якої він став.

Інспектор прикордонної служби Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» сержант Ілля Ільяшенко, захисник Маріуполя, який під час повномасштабного вторгнення проходив службу у 23 загоні Морської охорони Держприкордонслужби, поділився згадками про свій бойовий шлях та побратимів, жахи полону, роздумами про війну та значення для українців перемоги у цій війні.

Також відвідали презентацію книг прикордонники – учасники бойових дій, які проходять службу в різних підрозділах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси