(ВІДЕО) Правоохоронці Польщі, Молдови та України підбили підсумки міжнародної операції з викриття злочинних груп

НАЗАД
28 березня 2018 16:18

Сьогодні в Молдові відбулася прес-конференція про викриття та знешкодження міжнародних злочинних груп.Участь в ній взяли представники правоохоронних органів Молдови, Польщі та Держприкордонслужби України.

Сьогодні в Молдові відбулася прес-конференція про викриття та знешкодження міжнародних злочинних груп. Участь в ній взяли представники правоохоронних органів Молдови, Польщі та Держприкордонслужби України.

Як вже повідомлялося, 13 березня в Польщі, в результаті проведення міжнародної операції, співробітники прикордонних служб Польщі, України та поліції Молдови викрили  діяльність міжнародних злочинних груп, що спеціалізуються на виробництві та збуті тютюнових виробів. Кримінальні групи складалися з громадян Республіки Молдова, України та Польщі. Заходи тривали з березня 2017 року.

У ході прес-конференції представник Держприкордонслужби Олександр Росінський зазначив, що це вже не перша спільна операція між оперативними підрозділами Держприкордонслужби України та Управління по боротьбі з організованою злочинністю Республіки Молдови, а пріоритетом взаємодії є проведення спільних заходів з протидії злочинній діяльності на кордоні.

«Що стосується зазначеної операції, то ще на першому етапі, а саме в липні минулого року, у Чернівцях ми ліквідували контрафактне виробництво сигарет. А так як на той момент у Польщі вже готувалось у запуск нове незаконне виробництво, правопорушники сконцентрували увагу на ньому і повертатись в Україну не мали наміру. Тому прокуратурами України та Молдови було прийнято рішення співпрацювати з правоохоронними органами Польщі. Завдяки плідній співпраці та швидкому реагуванню, нам вдалось задокументувати діяльність організованої злочинної групи на території деяких країн Європейського Союзу» - сказав він.

Відмітимо, що в Чернівецькій області оперативники Західного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з співробітниками ГУ НП у Львівській області в рамках кримінального провадження викрили та припинили незаконне виробництво тютюнових виробів марки «Astru». У результаті заходів виявлено замасковане під ремонтну майстерню підприємство, на ньому знаходилися промислові машини для виробництва сигарет, а також допоміжне обладнання для підготовки сировини, готова продукція, 50 пакунків упакованих сигарет та 1500 кілограмів необробленого тютюну. Також були затримані двоє громадян України і громадянин Республіки Молдова.

Правоохоронцями було встановлено, що члени злочинних груп організовували і контролювали процес установки спеціального обладнання для переробки, виготовлення, пакування сигарет і тютюнових виробів та подальшої їх реалізації в Європейському Союзі, деяким з яких також доручено підбирати людей з практичними знаннями в області техніки і механіки на підпільних фабриках, розташованих в Україні та Польщі, а інші – для незаконної організації і транспортування робочих до місця призначення.

Крім того, у Польщі, разом з співробітниками слідчих органів Республіки Молдова та України було затримано вісім членів злочинної групи у віці 32-53 років з України, Польщі, Молдови, Грузії та Румунії. Також були виявлені промислові машини для виробництва сигарет, обладнання для підготовки допоміжної сировини, готова продукція, 97 мільйонів сигарет, 2 тонни сировини, а також зброя та боєприпаси. Протягом року члени цієї групи заподіяли шкоди польської держави на 25 мільйонів євро.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси