(ВІДЕО) Портрет із сірників у пам'ять про загиблого прикордонника

НАЗАД
19 серпня 2022 13:49

Життя прикордонника Миколи Ткачука обірвалося 24 березня цього року. Він загинув на Донеччині під час обстрілу з ворожого танка.

Багато планів та мрій ще було у Героя…

У вересні планував приїхати у відпустку, щоб провести найменшу донечку Маргариту в школу. З дружиною Оксаною збиралися відзначити 23 роки спільного життя й поїхати у сімейну подорож. Та не судилося. Замість нього до рідних тепер навідуються колеги з Волинського прикордонного загону, в одному з підрозділів якого Микола проходив службу до серпня минулого року.

Ексклюзивний портрет сина прикордонники презентували батькам загиблого під час чергової зустрічі. Виготовив його односелець Миколи – місцевий майстер Юрій Семенюк. 25 тисяч сірників, 23 кольори та три тижні кропіткої праці, і пронизливий погляд, ніби живий, дивиться на рідних. На знімку, з якого майстер виготовляв портрет, Микола зі своєю чотирилапою напарницею патрулює ділянку українсько-польського кордону. Фото зроблене торік, незадовго до того, як прикордонник відправився боронити східні рубежі нашої країни.

«З Миколою ми познайомилися 2019 року, разом проходили службу, заступали разом у наряд постійно. Мені було цікаво дуже, як він розказує про собак, був кінологом дуже хорошим. Я вирішив теж піти в кінологи й разом служили»,- розповів Віктор Кукевич.

Немає й дня, щоб про Миколу не згадували його дружина Оксана та дочки, особливо наймолодша Маргарита.

 «Ми їй сказали, але як оце пояснити, як – не можу просто пояснити. Вона не вірила спочатку. А потім уже, коли в церкві побачила, що він лежить, то казала, що наш тато – найгарніший. Фактично ми щодня ходимо на кладовище. Вона перша біжить. Якщо я знаю, що її десь нема, то вона побігла туди. Навіть сусіди є, що на машині їдуть, бачать, що вона біжить, і підвозять додому», – поділилася Оксана.

Для майбутньої школярки прикордонники теж приготували подарунок, а саме шкільний рюкзак із зображеними фламінго, який вона дуже хотіла, та різноманітне письмове приладдя.

І як би хотілося, щоб перший дзвінок для цієї світлої та талановитої дівчинки пролунав під мирним українським небом, за яке боровся її тато.

Про мужнього захисника кордонів України в сюжеті журналіста Андрія Гнатюка. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси