(ВІДЕО) Понад 300 юнаків та дівчат з Києва завітали до прикордонників

НАЗАД
11 жовтня 2019 12:28

Прикордонники для школярів Києва провели військово-патріотичний захід «Я – патріот України».

Понад 300 школярів з шести київських шкіл напередодні Дня захисника України зібрались в Окремій комендатурі охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України, що в Бортничах.

Охоронці кордону презентували дітлахам техніку, зразки озброєння та технічних засобів охорони кордону, засоби зв’язку, екіпіровку, форму одягу. На одній з навчальних точок школярі знайомились з прийомами тактичної медицини.

Також представники Окремого регіонального центру комплектування провели з присутніми профорієнтаційний захід – розповіли про особливості служби в прикордонних підрозділах, умови вступу та навчання у прикордонному виші. Діти переглянули презентаційний відеоролик про Державну прикордонну службу України.

Цікавникою заходу стали показові виступи прикордонних спецпризначенців та інспекторів-кінологів зі службовими собаками. Бійці «ДОЗОРу» на броньованих автомобілях зі стрільбою, вибуховими пакетами, димовими шашками відбивали умовний збройний напад противника. А чотирилапі помічники охоронців кордону слухняно виконували команди та демонстрували свої навички з пошуку наркотичної речовини та затримання озброєного злочинця. Хлопці та дівчата змогли ближче познайомитись з вихованими та доброзичливими службовими собаками різних порід.

Окрім перегляду виступів прикордонників, учні мали змогу особисто прийняти участь у змаганнях, які для них спеціально підготували правоохоронці – естафети, збирання та розбирання автомату, надягання протигазу тощо. Найкращі отримали нагороди від Держприкордонслужби.

Після насиченої програми школярі скуштували обід, приготований для них в польовій кухні.

А гарний настрій учасникам заходу створювали музичним супроводом та концертною програмою представники Академічного ансамблю пісні і танцю України Державної прикордонної служби України.

Співорганізатором заходу виступив Київський молодіжний центр КМДА.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси