(ВІДЕО) Поблизу кордону зі Словаччиною з пострілами затримали групу правопорушників та їхнього переправника-іноземця

НАЗАД
16 листопада 2023 16:57

Прикордонники Чопського загону припинили діяльність транскордонного злочинного угруповання, яке займалося незаконним переправленням осіб через українсько-словацький кордон.

Рух декількох підозрілих осіб у напрямку Словаччини було зафіксовано за допомогою камери відеоспостереження. На пошуки ймовірних правопорушників одразу вибули додаткові прикордонні наряди від відділу «Великий Березний». До заходів також залучили оперативних співробітників загону.

Порушників виявили за кількасот метрів від держрубежу. Це були три особи чоловічої статі. Двох з них затримали на місці виявлення, третій вдався до втечі, не реагуючи на неодноразові вимоги військовослужбовців зупинитися. Правоохоронцям довелося здійснити декілька попереджувальних пострілів вгору, аби зупинити втікача.

 Двоє із затриманих мали при собі паспортні документи громадян України, третій виявився громадянином Словаччини. У ході перевірочних заходів оперативники встановили, що громадянин Словаччини є переправником через кордон двох українців, жителів Дніпра та Херсона. Також встановлено причетність до правопорушення місцевого жителя населеного пункту Малий Березний, який підшукав «клієнтів» та організував це переправлення. За таку послугу з українців взяли по 5000 доларів США з кожного.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Громадян України буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. У діях іноземця вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Також йому доведеться відповідати за вчинення правопорушення, передбаченого ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця ДПСУ».

Тривають слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси