(ВІДЕО) Підбито підсумки участі прикордонних підрозділів в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз - 2018»

НАЗАД
25 липня 2018 10:09

У минулі вихідні завершилися українсько-американські навчання «Сі Бриз-2018». Окрім України та Сполучених Штатів Америки, цього року до них долучалися 19 країн.

Державна прикордонна служба України до навчань традиційно залучалася в усіх компонентах: морському, сухопутному та повітряному.

Учора в підрозділах прикордонного відомства, які брали участь у «Сі Бризі», підбили підсумки навчань та визначили подальші завдання. Зокрема відмічалося значення набутих навичок та досягнутих результатів, розглядалася відпрацьована злагодженість, порозуміння з іноземними партнерами, обмін та отримання безцінного досвіду в максимально реалістичних умовах.

Особливу увагу приділили участі офіцерів Держприкордонслужби в роботі багатонаціонального штабу навчань. Завдяки їм здійснено якісне та безперебійне управління силами прикордонного відомства, що залучались до морського компоненту навчань.

Крім того, зазначили, що у наймасштабнішій морській компоненті Морська охорона Держприкордонслужби складала майже третину від всіх учасників. Протягом 5 діб активної морської фази корабельно-катерний склад взяв участь у більш ніж 20 тренуваннях за стандартами НАТО, пройдено близько 3 тисяч морських миль. Одночасно з навчанням прикордонні кораблі та катери несли й реальну службу, викривали надводну обстановку, збирали та узагальнювали дані, опитували судна, проводили огляди.

Окремо в морському сегменті обговорювався водолазний компонент. Враховуючи протидиверсійний напрямок діяльності, фахівцями відділів спеціальних дій на воді проведено 12 спусків, під водою відпрацьовано близько 20 годин. Також військовослужбовці цього підрозділу черговий раз відпрацювали безпарашутну висадку з гелікоптера і вперше виконали операцію із штурмової висадки на палубу судна у відкритому морі.

У складі зведеного підрозділу морського десанту, що з борту десантного корабля ВМС ЗСУ «Юрія Оліфіренка» штурмував о. Зміїний, наші бійці отримали безцінний практичний досвід заняття позицій у складних географічних умовах. А прикордонна комендатура швидкого реагування в сухопутному компоненті пройшла близько 8 тисяч км на 4 одиницях техніки і взяла участь у 62 тренуваннях.

Повітряний компонент був насичений прикордонними вильотами не тільки в рамках навчальних вправ, а й в рамках класичної повітряної розвідки.

Зазначалося, що основні цілі, які ставилися перед прикордонниками у ході навчань – досягнуті. При цьому Директори навчань з американської та української сторони високо оцінили внесок прикордонників у загальну систем підготовки, планування навчань та виконання їх практичної частини. Крім того, завдяки ефективно налагодженій дієвій взаємодії покращено сумісність з підрозділами національного силового блоку та з підрозділами країн-партнерів при вирішенні спільних завдань, що дуже важливо для протидії агресору.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси