(ВІДЕО) Під час піврічної ротації у Вовчанську медики виходили на вулицю лише вночі. Розповідь лікаря-прикордонника

НАЗАД
03 червня 2024 14:00

«Через нас пройшло більше 1000 поранених військовослужбовців», - начальник операційного перев'язувального відділення та лікар-хірург прикордонної бригади «Сталевий кордон» Василь Мосьонс.

Чоловік розповідає, що під час 6-місячної ротації у Вовчанську медики виходили на вулицю тільки вночі. Вдень це було робити небезпечно, у зв'язку з постійними обстрілами та прольотами ворожих БПлА над містом.

На той час у місті перебувало понад 3000 осіб цивільного населення, які також зверталися до стабілізаційного пункту прикордонників для отримання медичної допомоги.

За період перебування на ділянці прикордонні медики врятували декілька сотень життів українських захисників. Всі вони в подальшому повернулися в стрій, пройшовши всі етапи медичної реабілітації.

Василь каже, що у нього досить молодий підрозділ, який швидко пройшов злагодження та розпочав надавати якісну медичну допомогу військовослужбовцям бригади.

«На всіх етапах колеги проявили себе досить мужньо, особливо в таких визначних та героїчних місцях як Часів Яр, Бахмут та Куп'янськ», - зазначив прикордонник.

Детальніше про роботу медика – дивіться у відеоматеріалі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси