(ВІДЕО) Ознаки успішного дня аеророзвідника - не загубили дрона й скорегували знищення окупантів

НАЗАД
13 серпня 2023 13:13

Прикордонник на псевдо Коп очолює групу операторів безпілотних літальних апаратів. Військовослужбовці цього підрозділу аеророзвідки воювали на Бахмутському напрямку, серед бойових завдань: розвідка позицій ворога, спостереження, коригування артилерії та застосування БПЛА в ударному варіанті. Способи їх виконання були різні, але мета одна – знищити загарбників.

Відчуття від прибуття у Бахмут прикордонник порівняв з фільмом, так швидко змінилась картинка перед очима з безпечної на суцільний єкшен. «Усе кругом в диму, зліва та справа приходи від ворожої артилерії. Від точки, де зупинився БТР до командно-спостережного пункту приблизно 100 метрів. Ці 100 метрів були найдовші в моєму житті», - поділився емоціями Коп.

Зі слів військовослужбовця, аеророзвідка щоденно виявляє цілі для ураження, а командування, враховуючи дальність до цілі й інші фактори, визначає які вогневі засоби будуть їх знищувати.

А головне, що відправляючи в розвідку пластикову "пташку" ми не ставимо під загрозу найцінніше - життя наших бійців. «У разі відсутності аеророзвідки необхідно було б на розвідку відправляти особовий склад, життя безцінне, скільки б не коштував коптер, – поділився досвідом Коп і додав: – Ми полетіли коптером - знайшли позиції, позначили їх на карті, передали командуванню й на підставі отриманої інформації плануються наступальні дії».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси