(ВІДЕО) Організатора контрабандної оборудки затримали, коли давав хабар прикордоннику

НАЗАД
07 липня 2021 15:12

У Харкові затримали зловмисника, який намагався налагодити контрабандну діяльність на кордоні з Росією та корумпувати прикордонників.

Минулого місяця затриманий запропонував прикордоннику одного з підрозділів Харківського загону нелегальний заробіток. Зловмисник хотів, щоб охоронець рубежу за хабарі забезпечував «безпечний коридор» для перевезення товарів через кордон з Росією.

Прикордонник повідомив керівництво про пропозицію неправомірної вигоди. За ініціативою співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби було розпочате досудове розслідування.

Згодом хабародавець запропонував прикордоннику зустрітися в одному з торгових центрів Харкова. Він приніс охоронцю рубежу аванс – 4200 гривень та був затриманий після того, як правоохоронці задокументували спробу підкупу. Заходи проводили оперативні співробітники ВВВБ по Харківському прикордонному загону ГВВВБ «Схід» Державної прикордонної служби України, спільно з відділом спеціальної поліції ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури об’єднаних сил, із залученням військовослужбовців мобільного прикордонного загону «ДОЗОР».

На цей час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та обрання запобіжного заходу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси