(ВІДЕО) «Очі» прикордонників у небі

НАЗАД
16 липня 2023 09:38

Безпілотні літальні комплекси нерідко називають «очима» прикордонників у небі.

Мала авіація активно застосовується Державною прикордонною службою України для виконання низки оперативно-службових та бойових завдань.

За допомогою безпілотників правоохоронці відстежують обстановку у прикордонні та у районах бойових дій, здійснюють моніторинг повітряного простору, виявляючи та фіксуючи численні правопорушення.

На ділянці Чопського прикордонного загону наразі використовують дві моделі безпілотних літальних комплексів – «Mavic» та «Autel». Обидва з високою ефективністю дозволяють відстежувати будь-які зміни в обстановці. Найчастіше це такі види протиправної діяльності, як незаконне переправлення осіб через державний кордон, контрабанда підакцизних товарів, незаконний видобуток природних ресурсів, несанкціонована вирубка лісу, браконьєрство тощо.

Сучасними літальними комплексами оснащений кожен з прикордонних підрозділів загону. Оператори дронів проходять спеціальний курс навчання, після якого отримають відповідні сертифікати.

«Ми використовуємо квадрокоптери уже понад п'ять років. Це компактні, маневрені комплекси, які можуть злітати на невеликій відкритій місцевості, відлітати на відстань близько 4 км і перебувати у повітрі до 1,5 – 2 годин. Цього часу та відстані цілком достатньо для виконання завдань з охорони кордону та виявлення правопорушень. Окрім спроб незаконного перетину кордону та контрабандної діяльності, за допомогою дронів ми виявляємо ознаки правопорушень проти навколишнього середовища», – розповів начальник відділу організації повітряної розвідки та протидії безпілотним повітряним суднам Євген Акімов.

Також з початком повномасштабного вторгнення російських окупантів у Державній прикордонній службі України дрони активно застосовуються з метою аеророзвідки вогневих позицій ворога та сил противника. Наразі ними оснащений кожен із бойових підрозділів, які виконують завдання з відсічі військової агресії російських окупантів.

Детальніше у відеосюжеті «Інтер». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси