(ВІДЕО) Обрив ланцюжків у незаконних схемах

НАЗАД
15 серпня 2023 12:33

Оперативні підрозділи Чернівецького прикордонного загону не припиняють системних заходів з виявлення та затримання як бажаючих незаконно перетнути державний кордон, так і осіб, які беруться за організацію такого перетину.

За інформацією, що здобувають прикордонники, постійно відкриваються кримінальні провадження, в рамках яких ведеться подальша робота. Так, днями в ході здійснення контролю за вчиненням злочину, спільна міжвідомча група у складі прикордонників, представників СБУ та Національної поліції в Чернівецькому районі зупинила легковий автомобіль, в якому перебували місцеві мешканці – організатор та співорганізатор незаконного переправлення осіб через державний кордон.

За декілька хвилин, у ході переслідування, правоохоронці зупинили ще один автомобіль, на якому провідник віз до державного кордону чотирьох чоловіків призовного віку, мешканців Чернівецької та Чернігівської областей.

Через деякий час на околиці сусіднього населеного пункту прикордонники спільно з представниками СБУ, Національної поліції та ДБР затримали ще чотирьох чоловіків, яких місцевий мешканець на власному автомобілі також віз до кордону.

В ході подальших заходів правоохоронці з’ясували, що організатори обіцяли затриманим чоловікам за грошову винагороду від 3000 до 7000 Євро безперешкодно переправити їх до Румунії в обхід пунктів пропуску.

Всі затримані доставлені до прикордонного підрозділу. Стосовно бажаючих незаконно покинути Україну складено протоколи про адміністративні правопорушення. Організаторам загрожує кримінальна відповідальність, передбачена статтею 332 Кримінального кодексу України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси