(ВІДЕО) Оборона, наступ, пересування, бій, удар, маневр – мистецтво військової тактики

НАЗАД
06 травня 2023 11:05

Навички самооборони, психологічної стійкості, домедичної допомоги – рятують життя. Військовозобов’язані, які не мали досвіду служби, пройшли тактичний вишкіл на базі Навчального центру Морської охорони Держприкордонслужби.

Під керівництвом досвідчених викладачів прикордонники натреновували найнеобхідніші базові уміння.

Військовослужбовці відпрацювали смугу перешкод різної складності, обладнану штучними перешкодами та інженерними спорудами. П’ятиметрова горизонтальна колода, окоп, огорожа, лабіринт – ці елементи перешкод підвищують бойову та фізичну підготовку, аби успішно виконати завдання і міцно зустріти ворога на полі бою.

Наполегливо навчаючись в польових умовах та моделюючи різні сценарії, захисники напрацьовували відповідні навички, діючи у складі підрозділу та малими групами.

Прикордонники імітували порядок надання долікарської допомоги вночі. Захисні тактичні окуляри із закритими лінзами додали складнощів при пресуванні і виявленні пораненого за його гучним криком.

Відпрацьовували дії на місцевості, тактичну медицину, інженерну справу, пересування зі зброєю та динамічну заміну позицій. Разом з тим, відшліфували різні методи евакуації пораненого з зони ураження, згідно протоколу про надання долікарської допомоги міжнародного зразка та стандартів НАТО.

Також військовослужбовці успішно опанували роботу з компасом, читання топографічних карт та орієнтування на місцевості.

Коментує прикордонник на псевдо «Сахара».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси