(ВІДЕО) Німецькі вівчарки – класика службової кінології

НАЗАД
07 серпня 2022 10:10

Охоронці кордону використовують більш як 20 різноманітних порід собак. Однак у більшості службу несуть вівчарки, зокрема – німецькі, які вже стали класикою службової кінології.

Німецькі вівчарки бувають різного окрасу, офіційно визнаними є чорний, зонарний та чепрачний. Собаки з суцільним чорним хутром в цій породі зустрічаються рідко, у світі їх лише близько 3% від загальної кількості німецьких вівчарок. В службовій кінології застосовують собак чепрачного або зонарного забарвлення. Якщо раніше частіше розводили вівчарок-«чепраків», то останнім часом набирають популярність собаки зонарного забарвлення. Зонарним це забарвлення називається через те, що кожна волосинка має зони кольорів: на кінці чорна, потім жовта, потім знову чорна, а біля основи – світліша. Вважається, що дикі пси, від яких походять сучасні вівчарки, мали саме зонарне хутро. Кінологи помічають, що вівчарки зонарного окрасу більш активні та краще налаштовані на роботу.

Більше про цю породу, а також про зонарний «вовчий» окрас чотирилапих помічників прикордонників, дізнайтеся з нашого відео. Милі хвостаті малюки Оскар, Олі та Окс неодмінно викличуть усмішку на вашому обличчі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси