(ВІДЕО) Невдалий вояж контрабандистів. «Комівояжери» намагалися гірськими стежками перенести до Румунії 5 тис. пачок сигарет

НАЗАД
11 сiчня 2023 11:59

У Чернівецькій області охоронці кордону виявили групу пачкарів, що намагалася переправити кілька тисяч пачок тютюну через українсько-румунський кордон.

Цієї ночі, в ході реалізації випереджувальної інформації, отриманої оперативними співробітниками Чернівецького прикордонного загону, прикордонний наряд відділу «Селятин» виявив п’ять невідомих осіб.

Правопорушники з пакунками за спинами намагалися подолати інженерні загородження на одній з важкодоступних гірських ділянок кордону з Румунією. З появою військовослужбовців чоловіки покинули свої ноші та вдалися до втечі, не зупинили контрабандистів й попереджувальні постріли.

Після перевірки прилеглої до кордону місцевості прикордонники виявили десять пакунків, обгорнутих чорною плівкою. В них знаходилось 5 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку України.

Сигарети, попередня вартість яких склала понад 220 тисяч гривень, вилучили. Крім того, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Заходи по виявленню осіб, причетних до протиправної діяльності, тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси