(ВІДЕО) Назавжди у прикордонній родині

НАЗАД
13 червня 2023 17:17

Рани, які нічим не загоїти, горе яке нічим не втішити… і надія, яка продовжує жити попри все…

Дивлячись у очі цих людей читаєш сторінки життя їхніх синів, чоловіків, батьків, які першими стали на захист найдорожчого і віддали своє найдорожче задля досягнення єдиної мети. Кожна із їхніх історій унікальна та об’єднує їх спільний епілог, у якому лише одне запитання без відповіді.

Відповідь знає лише час. Він все розставить на місця. Наразі ж лише боротьба аж до остаточної Перемоги і вічна слава тим, кого ми втратили на цій війні.

Сьогодні Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко виконав почесну місію – вручення орденів «За мужність» від Президента України рідним полеглих героїв-прикордонників Геннадія Гордуна, Євгенія Ярмонова, Костянтина Єфремова, Леоніда Домінюка, Віктора Шаповалова, Олександра Баліоза, які героїчно загинули, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації.

Олександр Баліоз мужньо боронив Старий Крим, що на північній околиці Маріуполя. Ворог забрав життя українського прикордонника у березні 2022 року. Наказом Голови Державної прикордонної служби України захиснику присвоєно військове звання «головний сержант» (посмертно). Орден отримали дружина Олександра Софія та його маленькі діти Пилип і Яна.

У березні 2022 року, виконуючи бойове завдання з оборони Волновахи, загинув полковник (посмертно) Леонід Домінюк. Нагороду із рук очільника прикордонного відомства отримала дружина Героя Вікторія.

У квітні 2022 року внаслідок масованого артилерійського та мінометного обстрілу позицій прикордонників в районі населеного пункту Солодке героїчно загинув молодший сержант Віктор Шаповалов. За особисту мужність і героїзм Голова Держприкордонслужби присвоїв прикордоннику військове звання «сержант» посмертно. Державну нагороду вручили мамі Героя Оксані.

Рідні старшого сержанта (посмернтно) Костянтина Єфремова отримали трагічну звістку про його загибель у травні минулого року. Нагороду сина, який загинув у районі Воєводівки, отримав батько Героя Володимир Валерійович.

На початку лютого 2023-го, обороняючи місто-фортецю Бахмут, загинув молодший сержант Геннадій Гордун. За особисту мужність і героїзм Голова Держприкордонслужби присвоїв відважному захисникові військове звання «сержант» посмертно. Батьків Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала донька Героя Валентина.

Кількома днями пізніше, неподалік від Соледара загинув головний сержант (посмертно) Євгеній Ярмонов. Мама Наталія та батько Ігор отримали нагороду Героя, яка ніколи не замінить їм сина, але допоможе увічнити пам’ять про людину з великим серцем, прикордонника, який поклав на вівтар Перемоги Батьківщини своє життя.

Світлу пам’ять усіх бойових побратимів прикордонники вшанували хвилиною мовчання.

«Вони для нас приклад мужності, стійкості, хоробрості та відданості справі захисту Батьківщини, охорони державного кордону», – наголосив Сергій Дейнеко звертаючись до родин Героїв-прикордонників.

Очільник прикордонного відомства також запевнив родичів загиблих у тому, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку Держприкордонслужби, звертатися по допомогу, будучи впевненими у тому, що отримають її.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси