(ВІДЕО) На Закарпаття прибула мобільна криміналістична лабораторія для виявлення фальшивих документів

НАЗАД
27 травня 2021 10:46

Мобільна криміналістична лабораторія для виявлення фальшивих документів прибула днями до підрозділів Мукачівського та Чопського прикордонних загонів.

Експерти Головного експертно-криміналістичного центру розповіли прикордонникам про інноваційні методи та техніки, до яких вдаються порушники задля підробки або незаконного виготовлення паспортів та інших документів.

Крім того, учасники навчального тренінгу мали змогу на практиці ознайомитися з роботою мобільної криміналістичної лабораторії з дослідження документів, яка працює на базі мікроавтобуса «Volkswagen Crafter». Така лабораторія дозволяє ефективно виявляти усі можливі види підробок. Вона забезпечена сучасною фотокамерою, потужним ноутбуком, резервними акумуляторами, дизельгенератором, радіостанцією, мобільною системою відеоспостереження, що здатна в режимі реального часу розпізнавати обличчя та найтонші ознаки фальшування документів.   

«Сьогодні почув та побачив багато цікавого і корисного. Хоча працюю з паспортними документами уже понад двадцять років, дізнався чимало нового. Так само як ми постійно працюємо над підвищенням фахової майстерності, так і правопорушники з року в рік вдосконалюють методи фальшування документів. Ми мусимо завжди бути на крок попереду, тому такі тренінги вважаю корисними  навіть для найдосвідченішого інспектора», - зауважує один з учасників тренінгу, інспектор відділення «Чоп» старший прапорщик Ігор Томіленко.  

Нагадаємо, днями такі ж навчальні виїзні навчальні тренінги на базі мобільної лабораторії, яка надана Посольством Федеративної Республіки Німеччини в Україні, експерти Головного експертно-криміналістичного центру провели у підрозділах Херсонського прикордонного загону, у КПВВ на адмінмежі з Кримом. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси