(ВІДЕО) На Сумщині за матеріалами прикордонників викрито та припинено злочинну діяльність групи осіб

НАЗАД
16 листопада 2022 17:11

Днями на Сумщині правоохоронцями за матеріалами Сумського прикордонного загону затримано організовану групу осіб, які створили схему переправлення нелегалів через державний кордон України в росію.

За даними досудового слідства, група осіб з числа громадян України та росії організували схему, яка дозволяла безперешкодно перетинати кордон та нелегально переправляти зацікавлених громадян до росії.

Зловмисники підшукували «клієнтів» та через відпрацьовані маршрути незаконно перевозили їх через не чинний пункт пропуску через держкордон.

Серед «клієнтів» зловмисників були як громадяни України, так і громадяни країни-агресора. Переважали особи, які намагалися виїхати до рф у приватних справах.

Встановлено, що така «послуга», в залежності від ситуації, могла сягати до 1500 доларів США.

У ході проведеної спецоперації у Глухові правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України організаторів злочинної схеми.

Також в адміністративному порядку затримані семеро громадян України та росії, які намагались як пасажири мікроавтобуса незаконно виїхати до рф.

У ході санкціонованих обшуків у помешканнях та автомобілях фігурантів правоохоронці виявили мобільні пристрої, гроші та документи із доказами протиправної діяльності.

Чотирьом організаторам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена у складі організованої групи). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування для встановлення усіх причетних осіб.

Заходи проводились за процесуального керівництва прокуратури Сумської обласної, спільною міжвідомчою групою, до якої увійшли співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, відділу внутрішньої та власної безпеки по Сумському прикордонному загону, УСБУ в Сумській області та працівників ГУНП в Сумській області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси