(ВІДЕО) На Сумщині вшанували пам’ять прикордонника Євгена Моголенця

НАЗАД
01 сiчня 2024 10:43

Головному сержанту Євгену Моголенцю назавжди 24...

Він загинув 17 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання з охорони й оборони державного кордону на Сумщині. Цей день назавжди став чорним днем як для жителів Краснопільської громади, так і для прикордонників Сумщини.

26 липня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Євген Моголенець посмертно нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

В селищі Краснопілля вшанували пам’ять прикордонника Євгена Моголенця. Заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський вручив державну нагороду батькам полеглого Героя-прикордонника.

«Сьогодні ми зібралися вшанувати пам’ять Героя-прикордонника, нашого побратима, Євгена Олександровича Моголенця, який, на жаль, ціною власного життя виконав свій службовий обов’язок. 17 лютого цього року дуже важко увійшло в життя всієї нашої прикордонної родини – ми втратили одних з кращих наших побратимів. Величезною жертовністю, ціною власного життя вони виконали своє останнє бойове завдання заради захисту нашої Батьківщини. Ми глибоко співчуваємо, це велика втрата вашої родини, це велика втрата для нашого прикордонного загону, це велика втрата для усіх побратимів. Наш обов’язок незмінний, ми завжди будемо пам’ятати наших мужніх хлопців, які віддали свої життя за наше спільне світле майбутнє. Велика вам вдячність за вашого сина!», - зазначив Сергій Любашевський.

Подяку від імені Краснопільської селищної ради, депутатського корпусу батькам за виховання сина, який віддав життя за вільну і щасливу Україну, висловила секретар Краснопільської селищної ради Ірина Юхта.

Яким був Євген згадували його перша вчителька Любов Заточна та директор Краснопільського ліцею №1 Олена Прийма.

Євген Моголенець народився 8 липня 1998 року в селищі Краснопілля, що на Сумщині. Після закінчення Краснопільського ліцею № 1 Євген продовжив навчання в Сумському кооперативному технікуму та Полтавському університеті економіки і торгівлі. У 2019 році Євген прийняв для себе рішення приєднатися до захисників державного кордону України. Про своє рішення він повідомив батькам лише після укладення контракту на проходження військової служби в лавах Державної прикордонного служби України. Службу розпочав в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону.

Рідні, друзі, побратими-прикордонники відвідали могилу Євгена, віддали шану йому та всім Героям-краснопільчанам, які загинули в боях з окупантами і поховані на Алеї Героїв у селищі Краснопілля.

Вічна пам’ять і слава Євгену Моголенцю та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси