(ВІДЕО) На Сумщині та Харківщині спостерігається активізація диверсійно-розвідувальних груп ворога

НАЗАД
17 грудня 2023 13:02

Ситуація на кордоні з росією залишається не простою. На додачу до щоденних обстрілів по території України, які ворог здійснює зі своєї території, спостерігаються непоодинокі спроби роботи ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Випадки заходу диверсантів залишаються більш активними на напрямку Сумщини та Харківщини, однак загроза від них не зникає і для Чернігівщини.

Одну з останніх груп викрили в Сумській області. Після злагоджених дій прикордонників та сил територіальної оборони, в тому числі з нанесенням вогню артилерії, диверсантів було вибито за лінію державного кордону.

Сили оборони України, зокрема і підрозділи Державної прикордонної служби та Збройних Сил та інших складових, діють спільно, аби ефективно протидіяти ворожим ДРГ.

Крім того, підрозділи, які боронять ділянку рубежу з країною-агресором, спільно тренуються, відточковують взаємодію між сусідніми підрозділами й позиціями. Для протидії диверсійним групам залучаються протидиверсійні резерви, відпрацьовуються різні тактики, які б дозволяли своєчасно виявити та знешкодити ворога. В службі застосовуються інженерні перешкоди, засоби контролю та спостереження за місцевістю, аеророзвідка.

Варто зазначити, що диверсанти, маючи відповідне озброєння та екіпірування, намагаються діяти скрито. Іноді діляться на кілька груп, здійснюючи відволікаючі маневри. Нерідко у місцях своєї роботи вони залишають вибухові пастки.

Зауважимо, що загроза від диверсантів йде не лише українським воїнам, а й звичайним громадянам, адже терористи можуть відкрити вогонь по людях чи транспорту, які першими трапляться їм на очі, не зважаючи – це військові чи цивільні.

Тому злагодженість між прикордонниками та іншими складовими Сил оборони – це запорука своєчасного виявлення ворожих груп і їх знищення. Пильність наших воїнів залишається кожного дня, вдень та вночі, за будь-якої погоди.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси