(ВІДЕО) На Одещині прикордонники викрили мережу російських агентів

НАЗАД
29 вересня 2022 16:30

Прикордонники Одеського загону ліквідували мережу російських агентів, які збирали розвіддані про органи місцевої влади, дислокацію військових підрозділів, а також здійснювали провокації щодо розпалювання проросійських настроїв серед населення Одещини.

До складу мережі входило 3 місцевих жителів. Головний фігурант злочинної групи займався вербуванням найманців для здійснення колабораційної та підривної діяльності на території Одещини. Злочинці організували свій «банк грошей» для закупівлі зброї, боєприпасів та амуніції з метою підготовки диверсійно-розвідувальної групи, а також утримання усіх учасників групи.

Слідством встановлено, що організатор злочинної групи займав активну проросійську позицію та брав участь у політичних заходах «ₚускава міра» ще у 2014 році. Він та інші фігуранти справи у серпні цього року активно пропагували серед місцевого населення гасло «Одесса – русский город» та вивішували на будинках банери подібного характеру. Усі свої злочинні дії щодо пропаганди «ₚускава міра» агенти фіксували на засоби зв’язку та як звіт відправляли докази кураторам з РФ.

Зловмисники розробили план насильницького викрадення місцевого підприємця, який не підтримував збройну агресію РФ. Обумовлюючи необхідність викрадення з проукраїнською позицією чоловіка, його планували утримувати в підвальному приміщенні та за допомогою наркотичних засобів, а також фізичного насильства примусити переоформити нерухомість та віддати інші цінні речі. 

Завдяки злагодженим діям правоохоронців, які інсценували викрадення «потерпілого», злочинців вдалося затримати на гарячому.

Спецоперацію з викриття протиправної схеми здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону,  співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби спільно з територіальним управлінням ДБР у м. Києві та ГУ ВБ СБУ під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Наразі тривають слідчі дії для викриття усіх причетних осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси