(ВІДЕО) На Луганщині правоохоронці завадили реалізації «послуг» з незаконного переправлення іноземців через кордон

НАЗАД
03 листопада 2021 16:51

Прикордонники Луганського загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса у взаємодії з представниками Служби безпеки України та Управлінням міграційної поліції ГУНП в Луганській області продовжують протидіяти незаконній міграції на державному кордоні

Зокрема минулої ночі в Міловському районі Луганщини, неподалік від державного кордону, прикордонники спільно зі співробітниками СБУ та Управлінням міграційної поліції ГУНП в Луганській області затримали п’ятьох чоловіків. Водій – громадянин Узбекистану та чотири пасажири – троє з яких громадяни Азербайджану та один громадянин Грузії рухалися автомобілем в бік державного кордону.

Як з’ясували правоохоронці, за попередньою домовленістю пасажири заплатили водію за «послуги» щодо їх незаконного переправлення через кордон з України в РФ. Всіх охочих в незаконний спосіб перетнути держрубіж об’єднувало одне – заборона в’їзду на територію Росії. Дотримуючись вказівок особи, яка надавала такі «послуги», чоловіки вирушили до місця, де на них очікував переправник. Сподіваючись, що в темний час доби прикордонники втратять пильність водій впевнено рухався до місця призначення. Однак незаконна мандрівка іноземців обірвалася на підступах до кордону.

За спробу незаконного перетинання кордону на громадян Азербайджану та Грузії складено відповідні адміністративні матеріали. Справу передано до суду.

А от водію, громадянину Узбекистану, загрожує кримінальна відповідальність. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України інформація внесена до ЄРДР за ч.2 ст.332 ККУ та розпочато досудове розслідування. Тривають заходи щодо встановлення можливо причетних осіб.

 

Коментує прессекретар Східного регіонального управління Держприкордонслужби Юрій Трубачов

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси