(ВІДЕО) На Донеччині мобілізований прикордонник-кінолог врятував та виходив щеня, яке потрапило під автівку

НАЗАД
11 жовтня 2023 13:10

Офіцер на псевдо «Калдун» - ветеран прикордонної служби, який повернувся у стрій відбивати з побратимами повномасштабне російське вторгнення.

На Донеччині, куди на виконання бойового завдання відправився його підрозділ, до прикордонників прибилося маленьке цуценя. Бійці назвали собачку Марта. Однієї ночі вона вибігла на дорогу та потрапила під колеса автомобіля. Побратими із ЗСУ принесли собаку до прикордонників.

Виходити Марту взявся Калдун. Офіцер розповів, що з дитинства любить собак. Тривалий час, аж до виходу в запас, він працював кінологом та вміє доглядати за собаками. А у його батьківському домі живуть німецька та бельгійська вівчарки Марс та Бакс, за якими Калдун дуже сумує.

Травма у Марти була дуже важка. Вона два тижні взагалі не вставала. - Цілий місяць прийшлось лікувати, - каже Калдун, - колоти антибіотики, заново навчати ходити. Зараз собачка стала на ноги, вона з кожним днем все більш грайлива і починає вивчати апортування, премудрості сторожової справи та піднімає настрій бійцям підрозділу. Після повернення з Донеччини воїни планують забрати Марту із собою на Чернігівщину, де вона буде жити в прикордонній родині.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси