(ВІДЕО) На Дністрі прикордонники затримали «річкове таксі» з Молдови та «дайвера» з України

НАЗАД
12 сiчня 2024 17:12

Під час патрулювання прикордонники Могилів-Подільського загону, використовуючи тепловізор, зафіксували рух гумового човна з молдовського до українського берега річки Дністер, де на нього вже очікував «клієнт».

На зустріч човняреві одразу ж вийшов прикордонний наряд на катері. За лічені хвилини «річкове таксі» затримали. Як з’ясувалось, 20-річний вінничанин планував незаконно перетнути кордон, попередньо домовившись зі своїм знайомим – 46-річним громадянином Молдови.

Не пройшло й двох годин, як цей же прикордонний наряд за допомогою дрона виявив та затримав ще одного «плавця». Порушником виявився 28-річний житель Харківщини, який був у гідрокостюмі. Чоловіка підняли на борт прикордонного катера та доставили у підрозділ.

За спробу незаконного перетинання кордону стосовно громадян України складені протоколи про вчинення правопорушень, передбачених ч.1 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скеровано до суду.

Натомість громадянину Молдови загрожує покарання за вчинення злочину передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси