(ВІДЕО) «Мрію повернутися у стрій до своїх побратимів», - ветеран Держприкордонслужби Дмитро Троцько

НАЗАД
01 липня 2024 18:19

30 червня в місті Полтава відбувся п’ятий етап всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів «Сильні України». Змагання проводилися під егідою Федерації стронгмену України.

 Учасники змагалися у чотирьох адаптивних дисциплінах: веслування на тренажері, жим лежачи, аеробайк та ривок гирі. Головним суддею змагань став багаторазовий чемпіон світу та почесний президент Федерація стронгмену України Василь Вірастюк.

Загалом участь у змаганнях взяли біля 100 спортсменів із різними травмами, які прибули з Києва, Одеси, Полтави, Чернігова та інших міст України. Учасники змагалися за різними категоріями.

Серед учасників – ветеран Державної прикордонної служби України штаб-сержант Дмитро Троцько. Під час виконання бойових завдань у Луганській області 29-річний прикордонник-фельдшер з Білопілля врятував багато поранених, яких евакуйовував з поля бою. Після його рук не було жодного загиблого. Сам він втратив ногу під час мінометного обстрілу і залишився живим завдяки вмілим діям своїх побратимів, яким він покроково говорив, що й як робити.

Дмитро змагався у двох видах: жим лежачи та ривок гирі.

«Зважаючи на певний період реабілітації та відновлення, я зараз перебуваю у гарній формі. Після реабілітації я вільно пересуваюся з протезом, керую автомобілем, виконую й інші різноманітні навантаження, протез мені не заважає. Дякую організаторам змагань за запрошення стати їх учасником, для мене це дуже важливо. Адже я, маючи достатній багаж знань та отриманий бойовий досвід, мрію повернутися у стрій до своїх побратимів», - зазначає Дмитро.

«Сильні України» – всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які дістали травми та поранення (видимі та невидимі) під час участі в бойових діях на території України. Змагання вперше відбулися в 2023 році та стали частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів війни ГО «Федерація стронгмену України» за підтримки народних депутатів та меценатів. У жовтні 2023 року на міжнародному фестивалі Arnold Classic Europe в Мадриді ветерани, учасники першого всеукраїнського туру змагань, встановили світовий рекорд з адаптивного стронгмену, протягнувши за канат в упорі сидячі 4 вантажівки загальною масою 35 тонн на 20 метрів за 30,69 секунди.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси