(ВІДЕО) Морські прикордонники знову зашкодили браконьєрам і врятували понад 3000 мешканців Чорного моря

НАЗАД
10 серпня 2021 11:57

Нагадуємо, що на прикордонників також покладені обов’язки з контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Зокрема впродовж двох останніх тижнів у Чорному морі під час патрулювання екіпажі катерів Одеського загону Морської охорони тричі виявили порушення прикордонного режиму та незаконні знаряддя лову.

У Джарилгацькій затоці та на траверзі селищ Лазурне й Залізний Порт, що на Херсонщині, морські прикордонники витягли з води 155 ятерів, 150 м сіток та 5 переметів.

З браконьєрських тенет прикордонники визволили та випустили у природне середовище 2,9 тис. крабів, 150 бичків та ската-хвостокола.

Виявлені знаряддя лову є браконьєрськими, адже не тільки не мають відповідних біркувань, а ще й шкодять природному середовищу – порушують ландшафт дна, утворюють штучні перешкоди на шляхах міграції водних живих біоресурсів, варварськи руйнують біогеоценоз на ділянці свого перебування. Всі вони вилучені як безгосподарне майно для подальшої передачі представникам органів ДФС.

Під час реалізації оперативної інформації прикордонники Ізмаїльського загону Морської охорони в Жебріянській бухті, неподалік селища Приморське, виявили човен і трьох рибалок. Чоловіки копирсалися серед очерету, намагаючись розсортувати результат промислу, який здійснювали без дозвільних документів.

З плавзасобу вилучили 10 штук небіркованих сіток та понад 100 рибин – карасі, амури та сазани. Збиток державі може сягнути 20 тис. грн.

Рибалок притягнули до відповідальності за порушення прикордонного режиму та за порушення правил використання об’єктів тваринного світу, а саме – порушення правил рибальства щодо виходу на промисел без відповідного дозволу.

До рішення суду знаряддя лову та улов встановленим порядком передано на тимчасове відповідальне зберігання рибопромисловому підприємству.

Нагадаємо, що за минулий місяць екіпажі катерів Морської охорони виявили і вилучили в акваторії Чорного моря близько 500 так званих краболовок та ятерів, 7 переметів, та 2 сітки. Врятували й повернули в море майже 6 000 крабів та біля пів тисячі бичків.

А в результаті інформації, яку реалізували представники оперативного підрозділу загону, стосовно двох правопорушників, які здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів у Будацькому лимані Одещини, в ЄРДР внесені відомості про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст.249 КК України («Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом»).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси