(ВІДЕО) Морські прикордонники постійно пильнують за дотриманням норм прикордонного режиму

НАЗАД
26 жовтня 2021 08:59

Морська охорона продовжує захищати державний кордон, контролювати дотримання прикордонного режиму, відслідковувати безпеку судноплавства, а також пильнувати за збереженням живих біоресурсів України в межах компетенції.

Протягом минулого тижня, під час патрулювання Чорного та Азовського морів і прикордонної річки Дунай, екіпажі Морської охорони Держприкордонслужби тричі долучалися до пошукових операцій через поломку двигуна маломірного плавзасобу та віднесення штормовим вітром серфінгістів.

На Дунаї морські прикордонники виявили та притягнули до відповідальності 8 судноводіїв-порушників та припинили кримінальне правопорушення, що пов’язане з виловом червонокнижної риби, за яке передбачено відповідальність ст. 249 ККУ.

У Чорному морі прикордонники виявили та вилучили встановленим порядком близько 500 метрів браконьєрських сіток, а на Азові - майже 100 ятерів та інших заборонених знарядь лову, а також випустили з пасток у природне середовище усі виявлені водні живі біоресурси.

 Морська охорона звертає увагу громадян, що під час перебування у прикордонних водоймах необхідно дотримуватися норм законодавства України про державний кордон. Вихід маломірними суднами на воду дозволяється лише з облаштованих причалів та з інформуванням прикордонних підрозділів. Також з собою необхідно мати рятувальні засоби та засоби зв’язку, перевіряти технічний стан плавзасобів, пересуватися з навігаційними вогнями тощо, аби не наражати на небезпеку себе та інших учасників судноплавства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси