(ВІДЕО) Мобільні пункти для тривалого несення служби збільшують присутність прикордонників на кордоні

НАЗАД
04 жовтня 2018 12:57

Нині вони є в кожному прикордонному загоні і створені на базі автомобілів типу ГАЗ-66 та ЗІЛ-131 з мінімальною затратою коштів.

Державна прикордонна служба України для тривалого несення служби нарядами використовує близько 40 мобільних пунктів, які облаштували модернізувавши застарілі наявні зразки техніки.

Нині вони є в кожному прикордонному загоні і створені на базі автомобілів типу ГАЗ-66 та ЗІЛ-131 з мінімальною затратою коштів. При цьому, мобільні пункти використовуються на віддалених ділянках державного кордону і можуть в найкоротші терміни посилювати будь-які напрямки.

Подібні мобільні пункти в прикордонному відомстві почали застосовувати на рівні стаціонарних облаштованих місць і головне їх призначення – збільшення присутності військовослужбовців на кордоні.

Зазначимо, що про нарощення ефективності системи охорони кордону, в тому числі яка б дозволила збільшити фізичну присутність прикордонників на кордоні, неодноразово наголошував Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Застосування таких мобільних пунктів на базі автомобільної техніки дає можливість прикордонному наряду до 5 осіб нести службу протягом необмеженого часу на віддалених від місць постійної дислокації ділянках кордону. Адже вони обладнані автономним електроживленням, засобами зв’язку, системою обігріву, засобами для приготування та розігріву їжі, ліжками для відпочинку, необхідними меблями тощо. Все це дозволяє забезпечити комфортні умови прикордонникам під час виконання завдань з охорони держрубежу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси