(ВІДЕО) Міжнародні партнери та представники Держприкордонслужби зустрілися на тренінгу в рамках «Нового обличчя кордону»

НАЗАД
23 травня 2019 15:01

Днями в столиці відбувся тренінг з членами кваліфікаційних комісій для проведення співбесіди з кандидатами в рамках проекту «Нове обличчя кордону».

На тренінгу міжнародні партнери і експерти та представники Держприкордонслужби розглядали питання з розробки профілю посад на основі моделей компетенцій.

Захід організовано Міжнародною організацією з міграції в Україні у взаємодії з Адміністрацією Держприкордонслужби за сприяння Посольства США в Україні. Тренінг зібрав фахівців зокрема задля відпрацювання єдиних вимог до відбору кандидата на військову службу та роботи членів комісії з відбору.

До проведення заходу залучились консультанти МОМ, представники Посольства США в Україні, експерти з Європейського союзу та Львівської бізнес школи Українського католицького університету.

Від прикордонного відомства України у набутті нових знань взяли участь представники підрозділів кадрового менеджменту, професійної підготовки, прикордонного контролю і власної безпеки.

Усього до тренінгу долучилися більше 20 учасників від різних агенцій. 

Під час презентацій присутніх ознайомили з інструментами ефективного аналізу та складання профілю посад військовослужбовців, які комплектуються в рамках Проекту. Також вівся діалог щодо розвитку професійних якостей у сфері кадрової комунікації у ході проведення співбесіди з кандидатами на військову службу, формування єдиного підходу членів кваліфікаційних комісій до відбору кандидатів. Крім того, був проведений навчальний модуль з підвищення гендерної обізнаності та запобігання дискримінації.

«Найбільш корисним цей тренінг був для мене в тому, що ми, чотири різні члени кваліфікаційних комісій, в дискусії дійшли одного підходу щодо визначення компетенції як організаційних так і професійних. Сьогодні цей тренінг даcть нам можливість підібрати кандидата одного і того самого з найменшою похибкою», - зазначила Тетяна Найман, начальник відділу по роботі з персоналом ОКПП «Київ».

Нагадаємо, що до участі в проекті «Нове обличчя кордону» запрошуються громадяни України віком від 18 до 45 років, з повною загальною середньою освітою і базовим знанням іноземної мови, придатні до військової служби, з достатнім рівнем інтелектуальних здібностей і без судимості. Стати учасником Проекту можуть як цивільна молодь так і діючі прикордонники.

Варто зазначити, що від початку існування Проекту загальна кількість охочих вступити в лави Держприкордонслужби налічує тисячі кандидатів, інколи конкурс на одне місце сягав 3-4 претендентів. І це не дивно, адже мотивацією для переможців конкурсу є підвищене грошове забезпечення, гідне соціальне забезпечення, сучасне екіпірування, професійна підготовка за міжнародними стандартами і перспектива кар’єрного зростання. Сам проект націлений на створення відділів прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, що буде ефективно виконувати функції держави на кордоні й водночас матиме високий рівень довіри громадськості. 

«Проект “Нове обличчя кордону” працює уже три роки. Нам потрібна система, яка є прийнятною при відборі персоналу. Зараз ми вдосконалюємо продукт, який уже працює”», - відмітив учасник заходу, співробітник Міжнародної організації з міграції Артур Васовський.

Проведення таких тренінгів стає продуктивною практичною платформою для відбору майбутніх прикордонників на службу на державному кордоні, де вони на високу рівні забезпечують прикордонну безпеку і комфорт для подорожуючих.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси