(ВІДЕО) Міграційник пропонував прикордоннику $ 9000 хабаря та систему лояльності для переміщення у Молдову чоловіків призовного віку

НАЗАД
25 липня 2024 15:03

На Одещині затримали посадовця, який намагався підкупом залучити прикордонника у схему незаконного переправляння чоловіків за кордон.

Оперативники відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» викрили на гарячому виконувача обов’язків керівника одного з відділів Державної міграційної служби України в Одеській області, який намагався підкупити прикордонника задля незаконного переправлення до Молдови трьох чоловіків призовного віку.

Зловмисник, який брав з кожного клієнта по 10 000 доларів США, вирішив заручитись підтримкою інспектора прикордонної служби, запропонувавши йому за всіх трьох $ 9000 хабаря. Також організатор схеми пропонував систему лояльності та збільшення суми хабаря, якщо клієнтів буде більше. Державна прикордонна служба має нульову толерантність до корупції, тому інспектор, не вагаючись, негайно повідомив правоохоронців про пропозицію неправомірної вигоди.

В одному з населених пунктів прикордоння, організатора схеми було затримано в порядку ст. 208 КПК України під час передачі частини обіцяної грошової винагороди у розмірі 4500 доларів США. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з викриття злочинної схеми проводились спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь», співробітниками Одеського УДВБ Національної поліції України, слідчими ТУ ДБР в місті Миколаїв, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси