Майже пів сотні комплектів форменого одягу отримали прикордонниці «Сталевого кордону» від Arm Women Now

НАЗАД
05 липня 2024 11:16

Arm Women Now – соціальна ініціатива, яку реалізує ГО «Смілива Україна». Це проект про рівність, гідність та повагу до жінок в секторі безпеки і оборони, а також про право жінки самій обирати ким та де бути.

Arm Women Now – соціальна ініціатива щодо забезпечення захисниць України формою одягу та засобами індивідуального захисту за рахунок донатів та коштів, залучених від благодійних аукціонів. Це – проєкт, створений задля забезпечення рівності прав чоловіків-військовослужбовців та жінок-військовослужбовиць, який має на меті назавжди позбутися нерівного ставлення до жінок-військовослужбовиць в питаннях форменого одягу. Взірцем якості та функціональності стала американська жіноча форма за стандартами НАТО.

Ініціаторкою цього проєкту виступила Ірина Никорак – громадська діячка та народна депутатка України. Вона передала майже пів сотні комплектів військового форменого одягу для жінок прикордонної бригади «Сталевий кордон». Ця форма вже прибула до бойового підрозділу.

«В українській армії жінки на рівні з чоловіками виборюють для України справедливий мир, захищають європейські цінності. Ми маємо їх підтримувати. Ми працюємо аби кожна військовослужбовиця мала змогу служити в комфортній та функціональній жіночій військовій формі», – зазначила Ірина Никорак.

«Форма має значення. В ній доводиться ходити 24 години на добу. Це вже як твоя друга шкіра. У формі маєш відчувати себе зручно та комфортно, особливо під час виконання завдань в зоні бойових дій», – каже прикордонниця «Сталевого кордону» Олена Каспрович.

Військовослужбовиці подякували за підтримку, турботу та можливість безкоштовно отримати якісну форму, спеціально розроблену для жінок.

Нагадаємо, що нещодавно Державна прикордонна служба України і Громадська організація «Смілива Україна» уклали Меморандум про співробітництво в рамках соціальної ініціативи Arm Women Now. Метою Меморандуму є втілення ініціатив, спрямованих на реалізацію заходів з покращення матеріального забезпечення жінок-військовослужбовиць Державної прикордонної служби України їхню соціальну адаптацію та психологічну реабілітацію. Навесні 57 комплектів форменого одягу для жінок отримали прикордонниці Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», які несуть службу на блокпостах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси