(ВІДЕО) Масштабні парники з коноплею та канабіс на 11 мільйонів гривень

НАЗАД
18 серпня 2021 12:35

На Миколаївщині прикордонники спільно з поліцейськими виявили парники, в яких було налагоджено масове вирощування нарковмісних рослин.

Зокрема під час обшуків, які були проведені в селі Каталине, правоохоронці виявили незаконне культивування нарковмісних рослин. Його здійснював місцевий житель. Для їх вирощування він обладнав великі теплиці з підведеним поливом та приміщення для їх сушки. Всього в ході перевірки вилучено майже 58 кг канабісу та знайдено більше 400 залишків рослин коноплі.

Вилучене, попередня сума оцінки якого складає понад 11 млн грн, направили на експертизу. Вирішується питання про затримання фігуранта у порядку ст. 208 КПК.

Наразі триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), та за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів…) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська окружна прокуратура.

За результатами проведених слідчих дій та експертиз можлива також додаткова кваліфікація за ст.307 ККУ(Збут наркотичних засобів). Встановлюється коло можливо причетних до даного правопорушення осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси