(ВІДЕО) Маємо бути готові до будь-яких сценаріїв на полі бою

НАЗАД
10 листопада 2023 13:01

Прикордонники пройшли навчання з основ медичної допомоги в умовах бойових дій за програмою санінструкторів.

Під час навчань військовослужбовці діяли за алгоритмом MARCH, розробленим для того, щоб допомогти медичному персоналу швидко ідентифікувати травми, які є найбільш загрозливими для життя, і в першу чергу лікувати їх, щоб стабілізувати стан пацієнта та збільшити шанси на виживання.

Особливо складним етапом навчання виявилась евакуація поранених із зони CUF (Combat Unit of Fire) в зону TFC (Tactical Field Care), а потім – у безпечний сектор укриття.

Навчання завершилися контрольно-перевірочним заняттям.

За допомогою піротехнічних засобів та імітації складних поранень, умови максимально наблизили до бойових, що не давало розслабитись ні на секунду.

«Відірвані» кінцівки, кров, нутрощі – все, що теоретично може побачити бойовий медик на полі бою, застосовують інструктори при таких видах навчань. Адже, перебуваючи у зоні бойових дій, санінструктор має бути готовим до будь-яких сценаріїв, не втрачаючи при цьому витримку та зберігаючи розум «холодним».

Здивуванню прикордонників не було меж, коли довелося надавати медичну допомогу ворожому пораненому. Військовослужбовці Державної прикордонної служби України дотримуються Женевської конвенції та вчаться надавати медичну допомогу не тільки українським військовим, але й ворожим військовополоненим.

Подібні заняття надають можливість військовослужбовцям випробувати свої вміння у максимально реалістичних умовах, відпрацювати та виправити помилки, а також побачити, на що вони здатні в екстремальних ситуаціях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси