(ВІДЕО) «Купив» трьох дітей за 1500 доларів США, щоб перетнути кордон

НАЗАД
01 листопада 2022 13:05

Прикордонники Чопського та Львівського загонів викрили двох громадян України на спробі перетину державного кордону у незаконний спосіб.

36-річний житель міста Дніпро прямував пішки з України до Словаччини через пункт пропуску «Малий Березний». Як підставу для перетину держрубежу у період воєнного стану він разом з паспортом надав на контроль три свідоцтва про народження дітей.

Однак, під час перевірки документів прикордонники встановили, що усі три свідоцтва містять ознаки підробки. У ході опитування чоловік зізнався, що придбав їх за 1500 доларів США, аби уникнути мобілізації. Звісно, у перетині кордону йому було відмовлено та попереджено, що він вчинив кримінальне правопорушення.

Тоді наш співвітчизник вдався до «альтернативної» спроби вирішення питання. Аби правоохоронці закрили очі на відсутність правових підстав для виїзду за кордон та підробку документів, він запропонував їм хабар у розмірі 1881 долар США.

Прикордонники Чопського загону від такої пропозиції відмовилися та проінформували про випадок співробітників Нацполіції. Тепер відчайдухові доведеться відповідати перед законом одразу за кримінальні правопорушення, передбачені статтями 369, 358 та 336 ККУ.

Грошові кошти були вилучені слідчо-оперативною групою Нацполіції. Хабародавцеві відмовили у виїзді за кордон. Він вибув з пункту пропуску у супроводі співробітників Національної поліції.

А у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, прикордонники не пропустили до Польщі 35-річного українця. Для перетину кордону, окрім паспорта, мешканець Запоріжжя надав інспектору прикордонного контролю Львівського загону військовий квиток з відміткою про тимчасову непридатність, яка не була засвідчена встановленим порядком. Також чоловік не зміг представити довідку військово-лікарської комісії, посилаючись на помилку військкомату. Усвідомивши, що наданих на перевірку документів не достатньо для перетину кордону, чоловік спробував «вирішити» питання підкупом. На пропозицію хабаря в розмірі 500 доларів США прикордонний наряд відповів відмовою. За цим фактом до компетентних правоохоронних органів скеровано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси