(ВІДЕО) Історія – це зброя. В Національній академії Держприкордонслужби презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

НАЗАД
07 червня 2024 09:07

У прикордонному виші та у Військовому ліцей Державної прикордонної служби України провели презентацію книги «Гвардія наступу. Самовидець» та колажів «Гвардія наступу».

Автор видання, військовослужбовець бригади Нацгвардії «Буревій» Тимур Нагалевський розповів, що ідея створення книги належить Міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку. Твір має художній воєнно-історичний формат. В основі книги – реальні історії українських захисників, героїв війни – нацгвардійців, поліцейських та прикордонників. Ведучий заходу Денис Соколов зазначив, що ця книга про героїв сьогодення, про звичайних та водночас надзвичайних людей, які боронять Україну від ворога.

До роботи над виданням була залучена ціла команда: фотографи, ілюстратори, відеооператори. Під час написання твору автор відвідав бази підготовки бригад наступу Нацполіції, Нацгвардії й Держприкордонслужби та поспілкувався з військовими, які були учасниками оборони Маріуполя, Київщини, звільнення Сумщини, Херсонщини, Харківщини та Чернігівщини. Тимур Нагалевський зазначив, що головна ідея книги полягає в тому, що історія – це зброя і саме сучасні захисники створюють новітню історію.

Також під час презентації у присутніх була змога поспілкуватися з одним із прототипів персонажа книги, героєм Гвардії наступу, військовослужбовцем бригади «Спартан» Богданом Назаренком. Нацгвардієць, не маючи військового та бойового досвіду, у 2022 році добровільно пішов воювати. Він поділився історією своєї участі у бойових діях, розповів, що допомагає триматися та надихає боротися далі. Богдан Назаренко також є автором збірника поезій, деякі з яких він прочитав аудиторії.

Гості прикордонного вишу продемонстрували присутнім короткометражний документальний фільм про героїзм Гвардії наступу, зокрема про бригаду Гвардії наступу «Сталевий кордон».

Наприкінці презентації курсанти та ліцеїсти ставили питання про натхнення, про авторський колектив та про творчі плани.

Захід організований Департаментом комунікації МВС за підтримки та координації Департаменту освіти, науки та спорту МВС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси