(ВІДЕО) «Хочеться чогось більшого. Більшого - це Перемоги!» - Душман з Маріуполя

НАЗАД
25 квiтня 2023 11:21

Для Душмана, прикордонника з Маріуполя, це вже не перша війна. У радянські часи чоловік побував у Афганістані. Саме за цю сторінку у своїй біографії й отримав від побратимів фронтовий псевдонім Душман.

Широкомасштабне вторгнення російсько-окупаційних військ Душман зустрів на позиції біля села Новотроїцьке, що на Донеччині. «Десь о 3:30 – 3:50 розпочався обстріл. Він тривав близько двох діб, гатили без перестанку», - пригадує прикордонник.

Далі військовослужбовець разом з підрозділом став у оборону біля села Солодке. Населений пункт артилерія загарбників практично стерла з лиця землі. Проте наші захисники міцно тримали рубіж. У бойових діях на цьому напрямку Сили оборони знищили велику кількість броньованої техніки окупантів, що намагалась прорватись вглиб території. Одну бойову машину підбив й наш герой: «Облаштовуємо позиції, а тут з-за повороту вискакує БМП. Довелось там його й «поховати». Або я був такий страшний, або екіпаж розгубився. Декілька осіб змогли вибратись із машини, але далеко не втекли».

Окрім знищення техніки, воїн здійснював вилазки на позиції противника, де безшумно знешкоджував загарбників. «Зайшовши у ворожі окопи, довелось «попрацювати». Потім встановив декілька мін та, забравши протитанкове озброєння, повернувся на опорний пункт. А ще залишив на папері напис: «Привіт із Маріуполя. Душман», - розказав про один з рейдів боєць.

Тоді ж Душмана було поранено. Для прикриття побратимів з АГС прикордонник вийшов на відкриту вогневу позицію й отримав осколок у шию: «Осколок пройшов від шиї до лопатки, вирізали його звідти».

За проявлену мужність у відбитті російської збройної агресії Душман нагороджений державною нагородою, але чоловік мріє про інше: «Нагороду приємно було отримати, але хочеться чогось більшого. Більшого - це Перемоги!».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси