(ВІДЕО) «Хлопці, перед тим як критикувати, почніть з себе!» – захисник України на псевдо «Пакет»

НАЗАД
24 травня 2024 12:06

Прикордонник на псевдо «Пакет» – луганчанин. Він двічі втрачав домівку. Його будинок знищили росіяни у 2015 році, а потім, вдруге, під час повномасштабного вторгнення.

«Я два роки не вчився у школі, знаю, що таке втратити все, – згадує прикордонник. – У мене з ворогом особистий рахунок».

Юнак багато читав, вчився самотужки та після закінчення 11 класу вступив до військового вишу. Одразу після випуску «Пакет» пішов у штурмовий підрозділ Держприкордонслужби України бригаду «Сталевий кордон».

У зоні бойових дій боєць займався мінуванням, розмінуванням та будівництвом фортифікаційних споруд. Часто брав участь в евакуації поранених. Під час евакуації тіл полеглих побратимів «Пакет» дістав поранення. Його «Hummer» підірвався на міні.

«Найскладніше для мене – це не поранення. Найскладніше – відправляти моїх хлопців на завдання тоді, коли сам не можу з ними поїхати, – стверджує військовослужбовець. – Я пишаюсь тим, що спав та їв поруч зі своїми солдатами. Мій підрозділ став для мене другою сім’єю. Тому, коли всі приходили з завдання неушкодженими – це була найбільша моя радість».

Наразі «Пакет» служить в одному з підрозділів у тилу та планує навчати саперної справи прикордонників, які незабаром висунуться у зону бойових дій.

«Я намагатимусь створювати найскладніші умови для тих, хто навчається, – посміхається хлопець. – Чим складніше їм буде тут, у тилу, тим простіше вони прийматимуть правильні рішення у зоні бойових дій».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси