(ВІДЕО) Гуманітарне розмінування: роль службових собак та нові методи їх підготовки в ДПСУ

НАЗАД
21 червня 2024 08:17

Гуманітарне розмінування території є надзвичайно важливою місією, спрямованою на забезпечення безпеки та захисту життя людей.

Ця процедура полягає у виявленні та знищенні вибухових пристроїв та мін, що залишилися на українській землі після перебування інтервентів. Розмінування дозволяє людям повернутися у свої домівки та відновити нормальне життя, зменшуючи ризик вибухів та травматичних подій.

Собаки завжди були неоціненими помічниками людини у різних сферах, але їхнє використання в розмінуванні місцевості – це один з найбільш вражаючих прикладів їхнього внеску у безпеку та рятувальну діяльність.

«У Державній прикордонній службі України наразі вводиться новий тип підготовки службових собак, каже кінолог-прикордонник Павло, – це мінно розшукові собаки. Насправді, гуманітарне розмінування на даний час – це дуже важливо, адже воно проводиться на деокупованих територіях, а як ми знаємо, наш ворог дуже не гуманний в таких питаннях. Ворог мінує все, що можна: заміновує будинки, заміновує дороги, заміновує посадки, поля. Через це ми намагаємось як можна швидше, як можна детальніше розміновувати всю територію, яка була під їх контролем.»

Також одним з основних елементів – є супровід прикордонних нарядів та перевірка місцевості нашими службовими собаками, а саме мінно-розшуковими собаками, задля унеможливлення поранення чи загибелі військовослужбовців. Військовослужбовець-кінолог йде попереду наряду, перевіряє чи то дорогу, чи то певну місцевість на вибухо-небезпечні предмети.

Собаки використовуються при розмінуванні місцевості завдяки їхньому неймовірному чуттю до запахів. Вони навчені впізнавати запахи вибухівок та сигналізувати, коли вони їх виявляють. Таким чином, вони допомагають розмінувальним групам безпечно виявляти небезпечні об’єкти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси