(ВІДЕО) «Григорій Куроп’ятников» вирушив у похід до Туреччини

НАЗАД
23 серпня 2021 16:14

Вперше за 9 років корабель Морської охорони відправився в Туреччину з неофіційним дружнім візитом.

Флагман Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» відвідає колег по той бік Чорного моря на запрошення Берегової охорони Республіки Туреччина.

Досить символічно, що в Стамбул корабель Морської охорони прибуде в День Незалежності України. А на переході морем, сьогодні, у День Державного Прапора України морські прикордонники провели священний для всіх моряків ритуал підняття державного прапора у відкритому морі.

Напередодні ввечері, вперше проводжаючи корабель Морської охорони саме з Одеси, керівництво Регіонального управління із дотриманням морських прикордонних традицій, побажало екіпажу 7 футів під кілем.

2012-го, згадують досвідчені моряки-прикордонники, корабель Морської охорони проєкту 205П «Тарантул» здійснював перехід з Кримського півострова в Стамбул. А ось корабель проєкту 1241.2 виконуватиме такий перехід вперше.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року в Одесу з неофіційним візитом приходив корабель Берегової охорони Туреччини. І це був перший з часів окупації Криму захід турецьких морських прикордонників Туреччини в Україну.

Програма візиту «Григорія Куроп’ятникова» до турецьких колег передбачає обмін досвідом та перспективне планування розвитку співробітництва. «Партнери по морю» обміняються особливостями використання штурмансько-навігаційного обладнання, відпрацюють спільне маневрування в морі, обговорять особливості здійснення пошукових та рятувальних операцій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси