(ВІДЕО) Голова Державної прикордонної служби України зустрівся із Надзвичайним та Поважним Послом Королівства Норвегії в Україні

НАЗАД
08 грудня 2023 09:09

Під час зустрічі було проведено офіційну церемонію передавання мобільного радіаційного комплексу прикордонному відомству України.

Комплекс було придбано Державною службою радіаційного захисту та ядерної безпеки Норвегії у межах реалізації спільного проєкту міжнародної технічної допомоги.

Водночас керівництво Держприкордонслужби обговорило з представниками Посольства Королівства Норвегії в Україні поточний статус співробітництва та потенційні напрями його розширення як у сфері забезпечення національної та міжнародної радіаційної безпеки, так і в інших релевантних сферах.

Держприкордонслужба та Уряд Норвегії мають тривалий досвід плідної співпраці з 2014 року, яка інтенсифікувалась із початком повномасштабної збройної агресії росії.

«Норвегія – надійний стабільний партнер України й Державної прикордонної служби України зокрема. За час співпраці ми реалізували чотири проєкти міжнародної технічної допомоги. Сьогодні ми бачимо яскравий приклад – Королівство Норвегія передає Держприкордонслужбі найсучасніший комплекс, який дозволить нам своєчасно виявляти радіаційні загрози всіх типів», – наголосив Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

«У такий складний час Норвегія – пліч-о-пліч з Україною, – додає Надзвичайний та Поважний Посол Королівства Норвегія в Україні Хелене Санд Андерсен, – програма підтримки України з боку Уряду Норвегії розрахована на 5 років наразі минув лише рік, тож попереду ще чимало роботи. Ми всі захоплюємося тією важкою працею, яку робить Державна прикордонна служба – прикордонники захищають кордони України і водночас захищають кордони Європи, забезпечують безпеку в Європі, вони воюють на передовій, і разом з тим виконують великий перелік інших завдань і сподіваємось, що наше обладнання допоможе їм у цій роботі.

Зауважимо, що в основі комплексу лежить повнопривідна вантажна платформа MAN. Операторська секція має автоматизовані робочі місця операторів, системи керування обладнанням, переносні прилади та засоби індивідуального захисту. У технічній секції розміщується комутаційне обладнання та лінії енергоживлення комплексу, система фільтрації, засоби для проведення спеціальної та санітарної обробки, приладдя, шанцевий та інший інструмент.

Зазначений мобільний радіаційний комплекс має найкращі технічні характеристики серед наявних у відомства зразків спеціальної техніки у сфері радіаційного захисту та дозволить покращити потенціал служби у протидії ядерній контрабанді та реагуванні у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси