(ВІДЕО) Французькі пожежники передали українським прикордонникам мобільну амбулаторію

НАЗАД
08 лютого 2023 09:04

Пересувний кабінет на шасі IVECO використовуватиметься для надання першої медичної допомоги пораненим бійцям, які протистоять російським окупаційним військам на одній з ділянок фронту.

Велика перевага цього медпункту в тому, що він мобільний і може бути розгорнутий для допомоги постраждалим воїнам за лічені хвилини. Для подачі електроенергії та забезпечення температурного режиму його укомплектовано дизель-генератором, засобами обігріву, акумулятором та інвертором. Є можливість під’єднати «Starlink».  

«Велика кількість шаф слугує сховищем для медикаментів та медичного приладдя, якими укомплентований комплекс. Це забезпечує можливість проводити прийом людей і надавати первинну медичну допомогу – зазначає Ігор Кіналь, лікар-анестезіолог. – Також забезпечено подачу води задля підтримання гігієни на належному рівні».

Крім того, додатково благодійники передали на потреби лікарів прикордонного відомства 6 дефібриляторів, медичні препарати і перев’язувальні матеріали.

Зазначимо, що передача даного комплексу відбулася у Польщі за сприяння Асоціації добровільних пожежних дружин сусідньої країни. Саме на базі однієї з пожежних частин Польщі медичний персонал Держприкордонслужби України протягом двох діб пройшов навчання щодо ефективного використання даного медпункту.

Надана техніка буде використовуватися захисниками України для допомоги як мирним жителям, так і військовим, у тому числі й на деокупованих територіях України.

Безмежно дякуємо Франції, Польщі та усьому цивілізованому світу, який допомагає наближати перемогу України!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси