(ВІДЕО) До Дня захисника України відзначили кращих прикордонників

НАЗАД
12 жовтня 2018 15:45

Кращі військовослужбовці були нагороджені різними відзнаками, грошовими преміями, а низка прикордонників отримали чергові військові звання.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулися заходи з відзначення Дня захисника України.

За участю керівництва відомства прикордонники поклали квіти до пам’ятника «Захисникам кордонів Вітчизни усіх поколінь», а на початку урочистого зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, хто ціною власного життя боронив мир та спокій. Нині загалом 70 прикордонників загинули на сході України під час виконання бойових завдань захищаючи незалежність нашої держави.

Додамо, що в даний час близько 4 тисяч прикордонників продовжують гідно виконувати завдання із забезпечення національної безпеки України на лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей. Всього в зоні проведення АТО та операції Об’єднаних сил  взяли участь майже 20 тисяч прикордонників.

У ході заходу відзначалося, що День захисника України вже четвертий рік поспіль – державне свято і є одним з особливо значимих для всіх українців та військовослужбовців, зокрема.

Крім того, наголошувалося, що за ці роки змінилася не лише свідомість, а і відношення держави до своїх захисників. Зокрема, на сьогоднішній день прикордонні підрозділи мають гарне технічне оснащення, а реформи, які стартували у відомстві мають високу оцінку Президента України, Прем’єр-міністра України та Міністра внутрішніх справ України. За їх підтримки продовжується нарощення щільності охорони кордону та облаштування нових підрозділів. Але найвищою оцінкою цієї роботи є рівень довіри до прикордонників від громадян, що підтверджується результатами незалежних соціологічних досліджень, і цей рівень довіри щороку зростає.

Кращі військовослужбовці були нагороджені різними відзнаками, грошовими преміями, а низка прикордонників отримали чергові військові звання. Перед прикордонниками також виступив військовий священник отець Михайло, який привітав охоронців кордону зі святом та побажав всім миру і добра.

Загалом у Держприкордонслужбі з нагоди Дня захисника України 570 прикордонників були заохочені державними й відомчими відзнакам та нагородами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси